СВЕЩНИК
От бялозърнест мрамор –
греят хиляди кристали.
Изваях свещник в храма,
някой свещи да запали.
Пътища разделят се на прага –
после събират се на кръст.
В храма днес цветя полагам,
стиснал шепа родна пръст...
© Мимо Николов Все права защищены
да ми се прости това, което ще направя,
избрал съм, което трябваше да избера
не ще отнема, но и няма да добавя.
Поздрав!