Светлина и тъмнина
са синоними.
Ще питаш: "Как така?"
Ей така, във рими.
Късно вечер, в тишина,
на масата
замислен над гримасите
на нашата душа
запитах се:
"Какво са радост и тъга?"
Две враждуващи сестри.
Но дали са толкова различни?
Чакащи зад две врати...
Едната–в светлина се нищи,
другата в тъмата се таи.
Две страни на луна,
половини на пълна душа.
Светлина и тъмнина
са синоними,
където се споделят
радост и тъга.
Сигурно ще питаш:
"Къде ли е това?"
"Как къде?
В дома на любовта!"
© Георги Бъчваров Все права защищены