Обича да няма пердета
и в стаите слънце да пеква,
а който отвън любопитства,
да знае, че много олеква.
В Холандия в стаите денем
е светло и няма пердета.
Там слънцето пò е оскъдно
и волно из стаите шета!...
© Стоян Минев Все права защищены