Светлият олтар
На Рени и Владо
Любовта бе тяхната награда,
в триумфът на победни висини.
Думите обричат без пощада
в проблясъка на слънчеви мечти.
Устните докосваш със усмивка,
а годините назад са само спомен.
Силата да чувстваш нечий поглед
е увереност във този свят огромен.
В отломките на минали години,
те погледи са впили един в друг.
Любовта е вечен стон за нежност-
взаимност за съпруга и съпруг.
Днес дори и мракът от звездите
се превръща във пожари от любов.
Когато прошката заслужена в очите
възкръсне за надежда в пътя нов.
Любовта е онзи блус за двама
на сцена от житейски съдбини.
Нека изгревът в мечтата ви голяма
прегърне утрото за радостни сълзи.
© Галена Върбева Все права защищены