Няма ги светулките да светят
над нивите - примигващи искрици.
Или станаха звезди в небето
да греят с другите като сестрици.
Търсим ги във мрака късна вечер
и все натам високо в небесата.
Може би са в теб и в мене вече,
та в нас да светят и трептят в сърцата.
© Ани Иванова Все права защищены