Светът е прекрасен, щом в него сме двама
Синьо сияние трепти над ливадите,
нежен полъх разплита лъчи,
гони зайчета слънчеви в младите
тръпно дъхащи влага треви.
Пролет, идваш уж толкоз очаквана,
а отново изненадваш ме ти!
Чакам бури - носиш ми някаква
тиха нежност и кротки сълзи.
Свят за двама! Два гълъба в клоните
ръсят пролетен ябълков цвят.
Плахи стъпки, в потока изронени -
две сърнички гальовно пръхтят.
Кръстен знак от небето два щъркела
правят. Дай ръка и да вървим!
Свят за двама! Няма да сбъркаме
своя път - щом за ръце се държим.
12.03.2014 година
© Венета Все права защищены