Светът когато срутва се в душата
и чувстваш безнадеждно как си сам
не търси и път и бряг чрез сетивата,
а потърси от собствения плам!
Чувствата когато те раздират
и всичко притъмнява в теб,
бисерчето истина намирай
и с него ти тръгни напред!
Сълзи, когато взора ти замрежат
и в гърлото заседнала скръбта,
не позволявай отчаянието да те отвежда,
а тръгни с изправена глава!
Когато смисъла в живота си загубил
и от всякъде пресрещат те стени
сърцето си ти не погубвай –
усмивка да огрее твоите очи!
Не позволявай други да решават
за твоя път и твоята любов...
Живей така, дори и да сгрешаваш,
животът да е твой – дори суров!
© ШЕМЕТ Тарантупски Все права защищены
Дано никога не Ви се налага да ползвате точно тези съвети...