Вече за него никой не пита
как от овчар стана крал,
как овърша света със своята свита,
за разгулният живот, който е живял!
За концлагерите аз чест ще заложа,
истината, друже, ще ли понесеш,
свидетел си, Ти, мой, Боже -
недоволните от краля ставаха на леш!
На ,,кралете" нови не им отива
да се бият в гърди като гранит,
на другите правото да сочат за криво,
за сметка на народа да е техният бит!
© Никола Яндов Все права защищены