2 июл. 2008 г., 18:31

Свобода 

  Поэзия » Другая
904 0 5

"- Какво е свобода?
              - И аз не знам. Знам само, че свободата не е нито безотговорност, нито живот без цели, по-лесно е да се определи какво не е, отколкото какво е."
                                                                                       Е.М.Ремарк

Влязох в себе си,
попитах Свободата,
мога ли да бъда като другите...
Свободата ме ограничава
с правилата си
да търся мигове...
Тя пристъпи - беше Скуката,
хитра и добре маскирана...
Аз изтръпнах и почувствах полъха
на безцелното си минало!
Толкова е трудно да се видиш
не добре скроен,
ушит накриво,
почвам всичко да разпарям -
свободата да се прекроиш напълно.

© Теодора Бориславова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??