Тя е дама безумно желана...
Изкушаваща... В бури мечтана.
От косите ù щастие блика...
Белодрешница. В знаме повита.
Вдъхновяваща... Синьонебесна.
И обричала обич на смърти.
Недочакана... Чудна невеста.
Поругавана хиляди пъти...
- Свобода, погледни ме в очите!
Ще танцуваш ли с мен, до забрава?
Докосни ме със устни кибритени -
твоят поглед живот заслужава...
© Михаил Цветански Все права защищены
Много ми хареса!