Сняг се сипе на парцали,
за миг земята побеля!
Навън вилнее бясна хала
и всяка къща умаля!
А на двора гръб превива,
да пази своите момчета,
голямата, но крехка слива,
крие в пазвите врабчета!
Когато Слънчо се покаже
и зимата от тук прогони,
свободна и ранена даже
ще маха с цъфналите клони!
© Исмаил Али Все права защищены
Поздравления, Исмаил!