/Свят отровен
Ката юмрук
сърцето се е свило
и удря по затворена врата!
Изстисква сокове
и сетни сили
и сгъва
морните ни колена!
Отровен е света
с човешката ни злоба!
Добрите хора
са на колена!
И неуспешно търсят
равенство до гроба
и несъществуващата
Свобода!
1974г. София
© Христо Славов Все права защищены