СВЯТ НЕСЪВЪРШЕН
О, този свят е свят размирен...
В основата – несъвършен!
От много бедствия сподирен,
и виждам, вече уморен!...
О, оковават го закони!
Смущават го със правила!
Но никой злото му не гони
и пъклените му дела!
Върлуват разни анархисти...
Престъпни хора и лъжци...
Все срещаме души нечисти...
И тук гъмжи от подлеци!
Насилие на всяка крачка...
Тук Раят с Ада се смени!
Жестоко хората се мачкат
от раждане до старини!...
Света е пълен с психопати...
И от Надежди е лишен!
Все произвежда тарикати!...
Загубен е светът за мен!...
Престъпниците имат сили!...
Навярно ще го разрушат...
Те змии в пазвите са скрили
и няма пътя си да спрат!...
И като бурени във нива,
след време ще ни задушат...
Макар и бавно, ни убиват,
те вече здраво се държат!
По нас те стрелят и убиват...
Ще оцелеем, при късмет!!
Сърцата ни от страх се свиват,
нима тъй ще вървим напред!?
© Христо Славов Все права защищены
Има заряд и ритмика, допадна ми.