Светът е препълнен с кухи величия,
надянали своите смърдящи отличия!
Светът е музика, трън или цвят.
Свят, в който не всеки ще стане ти брат!
Свят - изтъкан от всякакви нишки,
свят - избродиран с много въздишки.
Кому са нужни военни таланти,
големи магнати и фабриканти?
Опасност бушува- коварна и зла,
която побира се на върха на игла!
Корона - тя носи, но не и с позлата.
Вирус ни дебне, променя съдбата.
Свят, опомни се! Скрои се наново!
Творецът ти даде разсъдък и слово,
за да живееш в пълна хармония,
а не във калта и във агония.
Защото без разум и доброта,
животът ще бъде звезда без искра!
© Лидия Все права защищены