Не си ми ти едната втора
и нито аз съм половинка.
Но ти си моята опора,
а аз съм твоята дружинка.
Отдавна, мила, знам обаче:
от цялото си двете трети.
Признавам! Даже и не плача,
че съм поне едната трета.
Едната трета с твойте трети
си правим пак едното цяло.
Не искаме от друг съвети
и как да сме едното тяло.
И пак сме здрава единица
по пътя стръмен към безкрая.
Във нашта обща воденица
си мелим мливото за рая.
© Никола Апостолов Все права защищены
Приятно ми е, че харесвате!Поздрави от мен и хубава вечер!!