Събор
Вият се хората покрай елата.
Гайди ручат, в балкана ечат.
Всичко заживява!
Листенца, треви и буйните реки.
Събрал се народа
на Рожен, на ливади.
Запалил големи клади
и агнета на шиш е завъртял.
Припкат малки и големи,
с души засмени!
Песен пеят и
в този ден живеят!
© Мина Конарова Все права защищены