Събота
Ще ида в петък, ще си купя по две за левче, пет за два.
И ще те чакам.
Ще се мотая около кафе машините, ще си говоря с продавачите, ще се преструвам, че разглеждам.
И ще те чакам.
Напрегнато ще обикалям, вторачена в листа с промоции, избираща цял век изгодното.
И ще те чакам.
Ще трепя време, ще прахосвам, обречена в живот в безвремие.
И ще те чакам.
Ще чакам събота.
Дете.
Ще те дочакам.
© Зоя Христова Все права защищены