13 февр. 2015 г., 21:34

Събуден съм! 

  Поэзия » Любовная
395 0 1

Събуден съм!

Възроден и очарован в тишината
за тебе греят хиляди слънца,
събуден си от влюбения вятър
за всички щедри и добри неща.

Избистрен и жадуван е простора,
с предчувствия будува твоят взор,
ту среща те живота с разни хора
ту вади те от вековечния затвор.

Но с любовта сърцето ти сияе
и превъзмогва крах, и тъмнина,
дори сред глухи дебри пак нехае
потопено в жаравите на обичта.

Една любов, една искра надежда
изправена в съдбовен кръстопът,
в зениците небето се оглежда
и ти избираш своят верен път.

И омагьосан. Влюбен. И понесен,
се рееш тихо в звездният покой,
светът дочува нежната ти песен ..
... О, да, любов, ще бъда твой!

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много е красиво...!!!
    Но с любовта сърцето ти сияе
    и превъзмогва крах, и тъмнина,
    дори сред глухи дебри пак нехае
    потопено в жаравите на обичта.
Предложения
: ??:??