Няма измъкване от тая немотия.
В нея сме затънали до шия.
Кой слабите днес защитава?
Кой милее за народ и държава?
Кой вместо за своя личен джоб -
се грижи за правда, за клетия роб?
Тъгувам, че съдбата ни е такава,
че злото, егоизмът побеждава!
Народе, излез на площадите ти,
бори се за бъдеще, за своите мечти,
по-добър нека стане твоят живот,
докажи, че си силен, че си народ,
докажи, че любовта и светлината
по-силни са от грубостта и парата!
Не овластявай вече алчни и крадци,
не вярвай на манипулатори и лъжци!
Вярвам, че си мъдър, че не си сляп,
живее се с чест, а не само с хляб!
Напред народе, върви
към светли бъднини!
© Георги Все права защищены