Събудете се, българи!
Българче съм, но живея
в една циганска държава.
Българин ще се наричам,
ала циркът продължава.
Тук на наш'те политици
плащат им крадливи роми.
Българинът права няма,
а тях не ловят ги закони.
Българчета, братя мили,
събудете се сега,
цирка нека да разтурим,
стига смял ни се света!
© Валентин Добрев Все права защищены
в гората да не върви,
под юргана скрит да стои,
мълчейки да го боли.