14 нояб. 2009 г., 19:22

Събуди ме 

  Поэзия » Любовная
635 0 2

По мотиви на Димчо Дебелянов

 

Ти ела във съня ми тогава -

на прохладната утрин часът,

из мъглите когато изгрява

лъчезарно разнежен денят.

 

И облей ме със сълзи горещи,

разтърси таз ранена душа,

събуди я за полети-срещи -

нахрани я със блян и мечта.

 

Аз, пробуден от тебе, ще стана

със разискрено топли очи

и тогава душа възмечтана

ще запее и ще полети.

 

Ще летя над просторите светли -

в синевата кат детска мечта,

ще се нося по пътища звездни -

над безкрайната светла земя...

 

14.11.2009 г

© Христо Оджаков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??