Уморен се прибирам от работа,
неприятна изненада ме чака в нас.
Мама е легнала и починала
на спалнята в сетния ù час.
Събуди се, мамо, детето ти е у дома,
ела, целуни ме, мамо, както вчера сега.
Стани и кажи ми, мамо, да купя това-онова,
само за едно те мразя, мамо, че ме напусна така.
Плача за тебе, мамо, галя лицето ти аз,
сбогуваме се с тебе, мамо, но не чувам твоя глас.
Най-добра с всички беше, мамо, и най-красивата,
но днес раздели ни, мамо,"тя" - смъртта.
© Emil Angelov Все права защищены