Ние обичаме парата,
тя идеалът ни е днес.
За да я имаме, използваме лъжата,
че целта ни е народният интерес.
А всъщност нашият е важен,
но кълнем се в името на народа,
една нередност успяваме да замажем,
друга се появи, и все в наша изгода.
И на него изстискваме му сока
до крайния възможен предел,
такава е истината жестока,
а той чуди се защо е с лош дел.
Но не ни кълни, човече,
хората имат съвест и разум.
Колкото и в греха да стигна далече,
рано или късно ще бъда наказан.
© Георги Все права защищены