Съдба
ТЯ е във възрастта на старостта,
по дух е бедна богаташка.
Бяга след поредната мечта,
не сеща участта си сиромашка.
Какво крепи я в тези трудни дни?
Защо сърцето бие често, неспокойно?
Остатъка от идващите дни
ще преживее ли достойно?!
През всичките години изживян живот
ни слава, ни богатство изкусиха.
Сама намери своя брод –
вярата в човека и доброто я спасиха.
© Павлина Иванова Все права защищены