Когато останеш сам-сама
и отвориш старите писма,
ще капне ли малка сълза?
Защо ли си мисля, че - да?
Когато погледнеш буквите криви,
написани сякаш от детска ръка,
ще капне ли втора сълза?
Защо ли си мисля, че - да?
Със силата на ураган в сърцето,
ще изригне онова,
онова чувство, което ни свързваше -
ще капне ли и трета сълза?
И сълза след сълза изплакали очите,
четейки старите писма,
спомняйки си миговете ни щастливи -
ще капне ли и четвърта сълза?
Защо ли си мисля, че - да?...
© Ganyo Ganev Все права защищены