27 сент. 2014 г., 12:58

Сън 

  Поэзия » Другая
452 0 0

Сънувах снощи блед силует,
ти стоеше безмълвна с искрящи очи,
аз направих крачка към теб,
а ти с пръст ми каза замълчи.

Посегнах да погаля яркото ти лице 
и ти се усмихна сладко и чаровно,
обзе ме чувство на увереност и спокойствие 
и ти се сгуши в ръцете ми удобно,

Погледнах към звездите без страх да те загубя
и те засияха по-силно заради нас,
ти продума с тих шепот, за да не се събудя,
така искам да минава с теб всеки час.

А аз на свой ред промълвих:
Когато си далеч от мен, 
поглеждай към тях със поглед тих  
и кажи, че ти липсвам този ден,
те ще засияят и спомни си този стих,
а аз ще се появя в сърцето ти за миг.

© Николай Бунев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??