12 нояб. 2013 г., 18:26

Сън 

  Поэзия » Другая
469 0 0

Сънувам сън... - едно момиче

лудува сред разцъфнали треви...

Смехът извира от очите му

и вятър гали русите коси...

 

Едно момиче с две ръце прегръща

едно небе - безкрайна синева,

едно поле - море от макове,

една река - седефена стрела...

 

А светът като люлка вълшебна

приласкава го с топли ръце...

и извира дъга от душата му цветна,

бяла обич изпълва едно малко сърце...

 

Събуждам се...

 

Не знам защо, но ми се плаче...

Все още в плен съм на съня...

но мисля, че разбирам откъде е тази

безкрайна и подтискаща тъга...

 

Аз май че някога познавах

това момиче, изтъкано от брокат,

безкрайно истинско... и нереално...

Това момиче някога бях аз...

 

 

 

 

© Анета Русева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??