2 апр. 2017 г., 17:24

Сън 

  Поэзия » Любовная
810 4 4

С полъха на нощна пеперуда,

идваш всеки път във моя сън.

Любиш се със страст и до полуда,

докато зората пламне вън.

 

След това на пръсти си отиваш,

щом докоснеш първите лъчи.

Но... къде си ти? Къде се скриваш?

Питам. Ала утрото мълчи.

 

На небето бавно избледняват

и угасват хиляди звезди.

Но във мен очите ти оставят -

две дълбоки, парещи следи.

 

Две следи и болка във душата.

Дълъг ден, окъпан в светлина.

Чакащо сърце във тишината.

И безкрайна, тъжна самота.

 

После идва нощ. И ти със нея.

Пак си тук, готова за любов.

Само заради това живея -

да те чакам с всеки залез нов.

 

Стига ми това, че ти си моя.

В нощите, във моя сън – мечта!

Стига ми една целувка твоя,

за да съм щастлив и през деня...

 

© Георги Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??