- Ставай, съмна се, човече!
Чаят ти изстина вече!
- Имам още да сънувам,
ей сега, не се преструвам.
Мама е съгласна: „Даммм,
в джунглата си още, знам.
Връщаш се от Сиберут*,
чакам те – да си обут!“
... На крилете на тукан**
тръгнах в три от Суринам***
и с комодския варан
съм преплувал океан.
С две мачета за комари
съм препускал с ягуари
и тогава срещнах Ани,
а в косите й – вулкани...!
Подивял орангутан
я нападнал в Индостан****
и сърцето мое клето
някак бързо се оплете.
Скрих я в лилия прекрасна,
схватката ми бе опасна
в тъмните гори дъждовни
срещу зверове отровни.
... Плаж и вулканичен пясък...
Стреснах се от този трясък:
- Ей, Тарзанчо! Край на срока,
днеска частен е урока!
- Мамо, мамбата ми каза
Анито ще ми подсказва
и веднага щом порасна,
тъй като е най-прекрасна,
ще я водя в Хондурас
да я черпя с ананас!
Ще й кажа: „Мила Ани,
питах черните каймани,
викнах десет папагала
и съветвах се с коала,
с триста птици-носорози
ти дали обичаш рози?!
Върху пъстра костенурка
ще лежиш и ще се гмуркаш
ще обуча и тапира
на китара и на лира
да ти свири като птичка.
Искам думичка едничка.
Ани... аз съм изтерзан!
Моя ли си ?! Твой Тарзан!
... Ще те водя на Борнео*****...
- Бледичък си ми, Ромео,
на хамаци спиш нощеска
сякаш те наляга треска!
- Камерата ми се счупи,
Ани е във друга група,
дай ми десет лева само,
„Ден на влюбените“, мамо!
---------------------------------------------
* Остров в Индонезия
** Тропически кълвач с огромен пъстър клюн
*** Държава в северната част на Южна Америка
**** Полуостров в Южна Азия
***** Третият по големина остров в света, разположен в средата на Малайския архипелаг