Сънувах те
Сънувах те снощи отново
с пуловер във цвят светлосин,
загубих си чудното слово,
видът ти ми беше любим.
Усмихна се, нежно ми кимна,
но друга видях покрай теб,
а после с очи ми намигна
и май ми изпрати привет.
Събудих се с чувство неловко,
навън бе започнал денят –
два гълъба някак безгрижно
на моя прозорец стоят.
Описах те само със слово
и май си загубих ума,
ще чакам отново, отново
навън да се спусне нощта.
Мария Муснакерска
© Maria Mustakerska Все права защищены