В стаята свещта догаря бавно,
Осветявайки я със последен лъч
След което знам ще дойде мракът
И ще се затворят моите очи
И тази нощ сънят ще ме споходи
И както винаги ще е един и същ
Изпълнен с много радост и тревоги
Носещ щастие и болка на веднъж
Преплитащ в себе си реалност и мечти
Разкриващ спомени и бъдещи копнежи
В чиито център, мила моя пак си ти
А в периферията аз и стремежа ми към тебе
И отново в този сън ръцете си протягам
За да те обгърна във прегръдка нежна
С устни страстно челото ти да целуна
След което погледът ти с моя да се срещнат
И устните ни да се слеят във целувка жарка
Изпепеляваща ни до последната частица
Премахвайки различия, прегради и стени
Разкривайки ни път изпълнен с бъдеще, надежда
А после нежни думи на ухо да си шептим
Обещания и клетви със стойност вечна
След което две тела в едно да обединим
Сливайки се до последната си клетка
И точно тук в мен се появява онзи страх,
Че някой ден мога в миг да те загубя
Че по някаква, каквато и да е причина
Може да си тръгнеш и с това да се погубя
Това ме кара във леглото да треперя
И неспокоен сред завивките да се въртя
И още мигом щом очите си отворя
Да те потърся и намеря в реалността
В стаята свещта догаря бавно,
Осветявайки я със последен лъч
След което знам ще дойде мракът
А със него отново и сънят
© Христо Банов Все права защищены