Не те проклех. Сърцето ми самò
изрече клетва и в тъга потъна.
Поплаках над последното писмо,
внимателно на четири го сгънах.
Сълзите ми попило, ще мълчи.
Когато го разгърна, ще говори
и твоят глас отново ще звучи,
и всичко в спомена ще се повтори...
Измамна близост в мене ще боли.
Измамна радост ще ме утешава.
В самотните ми нощи, може би,
сърцето ще се учи да забравя.
© Елица Ангелова Все права защищены