25 мая 2006 г., 21:32

Сърце 

  Поэзия
748 0 5

Сърцето ми е твое -
горчива чаша, пълна с топла кръв.
За миг спри, очите затвори,
с цели шепи стискай го тогаз,
впивай зъби здраво и от мене пий,
изпий до дъно таз горчива чаша,
пълна с топла, сладка кръв.
И тогава погледни отново -
срещу тебе вече не съм аз,
вместо сърцето - тежко олово
бие в гърдите - помпа живак.
И няма усмивка, няма тъга,
очите са сухи - нямат сълза,
и твоето Саши го няма сега,
Александър остана напук на света.

24.03.1996г.

© Александър Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??