19 янв. 2011 г., 00:55

Сърце 

  Поэзия
669 0 6

Аортата е много важен съд,

кръвта изпомпва ми във тялото,

повтаря всекидневно този път,

поддържа кръговрата в цялото.

 

Аортата се свързва с вена кава,

която транспортира към морето

от бели кръвни клетки и червени,

завръщащи се право във сърцето.

 

Без него тялото не функционира,

двигател-мускул е на всяко живо.

И спре ли то, природата замира

и някак бързо всичко става сиво.

 

Сърцето тяло е - материя,

от малки атомчета се изгражда,

износва се като ламперия,

че самота отвътре го разяжда.

 

Да, моето сърце е цяло

и невредимо, ала вътре кухо,

дълбае празнотата вяло,

от упор чува се как бие глухо.

 

Ох, знам, сърцето е тъй важно,

живот не съществува без кръвта.

Но, питам се, не е ли също страшно

здрав орган да загине в пустота?

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??