12 дек. 2010 г., 18:15

Сърце в сърцето ти положих 

  Поэзия
567 0 9

СЪРЦЕ В СЪРЦЕТО ТИ ПОЛОЖИХ

 

 

Не знам защо се хванах на хорото.

Аз съм вече ангел без крила.

И дявол без опашка.

С теб проникнах по-дълбоко във живота

и отново се опитах да летя.

Но насочиха прашки

и мятат камъни след мен,

за да ме върнат на земята.

Докоснах със измъчено сърце

сърцето ти. И стана свято.

И може би затуй от векове

хората повтарят:

„Красотата е кратка.

Тя не обича окови.”

„Не! – със ярост отговарям. –

Красотата диша толкова,

колкото е нашта обич!”

И сърце в сърцето ти положих.

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??