Разбирах колко голяма е луната в чаша вода,
с последно трудно вглеждане в звездите,
сърцето ми обвито в ръкавица от мъгла,
прощава прелюдия, разделяйки съдбите.
Дори след грешките поправени се каем,
когато са допуснати от чуждо ни сърце,
в мъглявините без посока ще витаем,
зори, залязващи в безоблачно небе.
Продължавам сам, без сили, уморен,
но и без прошка, в живота безразборен.
Дни ще идват, някога споделяни,
дни задъхани, пазени във тайна,
погубили се в цветните бръшляни.
© Николай Стойчев Все права защищены
................Много,много силна творба,много, много,много повече силни емоции,всяка от които е различна.......