Не ни липсва време, липсва ни план -
без него целта ни е просто мечта;
на думи сме силни, в делата - жив зян.
Не питай „Защо”, а „Къде” и „Кога”.
И ни липсва душа, и ни липсва сърце,
а не ни е за нищо съдбата виновна...
И вместо да се чудиш: „Откъде ми дойде”,
върни се и виж ти с какво си „помогнал”.
Защото искаме все радикална промяна,
а тя плаче ли, плаче, горчиво във нас.
Но солта във сълзите ù не лекува рани
от факта, че не във белота сме „Пас”...
© Елица Все права защищены