Стори ми се ужасно бледен,
кожата му - отпусната,
очите му - хлътнали,
устните му леко трепереха,
а китките му -
изпръхнали,
като птици обезводнени,
пропътували океаните,
без да пият от тях,
смирени,
сковани
от умора.
Ала нямаше страх
в думите му!
И ми каза:
"Продължаваме!
Въпреки тях!"
© Павлина Гатева Все права защищены