Обичах я -
любов от първата секунда.
Очите ù -
ах, тези шоколадови очи!
Така дълбоки,
искрени и нежни.
За любовта ми биха те умрели.
Докосвам тялото ù – блян от кадифе.
А тя се гушва в мене и заспива.
Това е любовта. Това е мойта Сара!
Единствена, неповторима!
И знам, че само мене ще обича.
До сетния си дъх със мене тя ще тича.
Когато я открих, бе мъничко кутре.
Незнайно как попаднало в шубрака.
Сега е ловната кралица,
на всички кучета - водача!
На лов излязох, вчера сутринта.
Мъглата още лепнеше по нас.
Надуши Сара някаква следа
и стрелна се като внезапен порив.
Не знаех, че очаква ни беда
навътре в гъстата гора.
След нея хукнах като влюбен ученик,
видял красавицата на квартала.
И някак стана изведнъж, изчезна мойта Сара.
Ни шум, ни лай, ни стон.
Крещях и виках: “САРА, САРА”.
Поглъщаше гласа ми злата планина.
Навлязъл бях дълбоко вътре,
когато спусна се нощта.
Изнервен, уморен и гладен
приседнах до едно дърво.
И мъката да разтопя, запалих огън,
и с глътка вино да се утеша.
“Изгубих ли те, мила моя?”
“Къде си Сара? Черна е нощта.”
Внезапно чу се лай далечен.
Тревога, радост, суета.
А виното във вените ми закитя.
Затичах се сред бурени и клони.
Одран, преглъщах си кръвта.
Съзрях в далечината огън
и тихичко към него завървях.
Прикрих се като любопитен дух
в сянката на дебнещо дърво.
А там край огъня подскачат в кръг
дванайсет голи хубавици.
В котела нещо те варят и
пеят като демонични жрици.
“Елате, ветрове Вселенски и
духове от цялата Земя!
От тази кучка днеска сътворете
най-вярната и хубава жена!”
Изви се остър вятър и
мигом всичко притъмня.
Изчезнаха звездите ярки и
мрак душата ми скова.
След миг гръмовен тътен,
светкавица проряза Вечността.
Изтръпнах, залепен в дървото.
Съзрях от дълбините на нощта
по стълба огнена да слиза
жена с неземна красота!
Пристъпи плавно по тревата.
Луната грейна, славейче запя.
Дванайсет лебеда край нея
я галеха със цветна светлина.
Треперейки, с разбити мисли,
оцъклил поглед, изумен,
съзрял жената на мечтите,
стоях безмълвен, вкаменен.
А тя се приближи към мене бавно
и нежно ме погали със душа,
наведе се и тихичко прошепна,
но сякаш песен прозвуча:
“Съзрях в сърцето ти любов голяма.
Видя я даже Същността!
От твойта обич възхитена,
реши да те дари с божествена жена!”
© Явление Все права защищены