Невидимата част на всеки празник
не са блестящи чаши с гръмки тостове.
Нито блюдата украсили масата.
Ни сменящите се лица на гостите.
Невидимата част на всеки празник
в албумите от снимки не присъства.
Неуловима като повей вятърен
в небето дреха облачна разкъсал.
Невидимата част на всеки празник -
предчувствие за вино в зрънце грозде.
Букет очакване, усмивки, аромати
все още непревърнали се в спомени.
Невидимата част на всеки празник.
(Рецептата я знае всяка фея)
Съставките за щастие са тайна.
Аз цял живот се чувствам част от нея.
© Дочка Василева Все права защищены