Тя е една от светлите ни прояви
и сочи ни дали сме криви или прави,
ала гузна ли е, тъй боли,
а всеки правил е бели.
Нека всеки да се постарае
съвестен да е, а не да нехае,
че съвестта е страшен съд,
ако се отклониш от правий път.
© Георги Все права защищены