Те танцуват
като утайката в прясно мляко.
Плискат се с вода
като онези мъдри бозайници –
делфините.
Берат къпините.
Поставят ги в ръцете
на незаслужилите и
стотинка, речи.
Бележкари са –
няма какво да се лъжем,
да си фантазираме
безсмислени магии.
О, мамо, дай ми оня,
оня съвет, който
казваш, че ще ми остане
от тебе!
Дай ми го сега, та да
ми влезе в ума.
Да знам, че има някаква
майчина мисъл
в таз Пубер–Синска главица!
21.12.2010г.
© Кристиан Неделчев Все права защищены