Съвети
Забрави за мама и тати
Няма ги – сам си.
Бягай...Наплачи се...
А после при мене върни се,
За ти кажа, че света е брутален.
Прекрасен, но и много опасен!
Не е необходимо само да пораснеш,
а да се изправиш, и да кажеш
“Аз съм личност”
За да докажеш, че си някой всъшност.
А оставиш ли се просто на съдбата,
ще видиш как редят се номерата.
Как ще станеш като някой луд
и как ще бъдеш винаги чужд
Затова, съвета гледай да приемеш
и в него постарай се да вникнеш.
Бойното поле не е тука и сега!
Войната е вечна! – Запомни това!
Живота или ще те научи, или ще те смачка.
Винаги внимавай да не станеш плячка.
Тука няма правила.
Нужни са и ум и сила
и вярната мисъл...
Тя е като пътеводител.
Ако искаш начертай си карта,
само дето няма да ти трябва.
Изненадите са толкова много
и да се предвиди си е невъзможно...
И така, научи ли правилата на ирата?
Да залагаш както и когато трябва в хазарта?
Ето ти нахвърляна стратегия – играй.
Няма връщане назад повярвай.
Играч ли си живееш!
Не си добър – умираш.
© Марина Петрова Все права защищены