Светът е станал толкова зает...
Чак Карлсон няма време да лети,
а случаят до болка е нелеп -
захванал се павета да реди...
Снежанка бърше нечий парапет,
а принцът - вън в градината. Коси.
И те да припечелят някой лев
за къшей хляб. Дошли са черни дни.
Рапунцел си нае апартамент -
продала си е русите коси...
А в приказките нито за момент
не се съмнявах колко са добри!
Сега в очите имат дива ярост
и братът гледа брат да надхитри.
Защото мъчен е векът, за жалост!
Човекът иска, иска... Ех, пари!
И все пак, в тоя сбъркан кръговрат,
той, Дон Кихотът, още се държи,
а Санчо Панса, яхнал Росинант,
присмива се през зъби отстрани.
Накрая го подпитва суховато:
- Защо животът тъй ме подреди?
А Дон Кихот му отговаря благо:
- Защото, Санчо, ти му позволи!
© Любимата Все права защищены