В парламента нов, гримиран и модерен,
на никой не му пука за народа наш беден,
на почит там са страдащите милионери,
и рейтинга на депутатите с това се мери.
Те с хъс критикуват неправдата голяма,
че еди кой си милионер,милиардер не стана,
защото видите ли, корупцията не позволява,
на горкичкият милионер още по-богат да става,
а на разни бедняци се дават помощи и пари,
и този позорен факт според тях на имиджа ни
европейски и на прогреса наш фатално вреди.
Да, депутатите родни иначе силно патриотични,
и с предизборни умения на обещания патетични,
със скандалното си безхаберие на политическата
си импотентност и нелогичната претенция за уж
съществуващата у тях всестранна компетентност,
стигнаха дотам,ние пред Европа да станем за срам,
и нахални милионери да хленчат и се жалват там,
че им били отнети законни права и мизерстват сега,
че те уж от всички българи били по-по-най ощетени,
а в банковите им сметки - стотици милиони спестени.
Да, на родолюбивите ни депутати изобщо не им дреми,
че с надежда и доверие народа български за тях гласува,
и не единствено,милионерите,а той,народът,да добрува,
щото те богатите отдавна са добре и с достатъчно пари,
щом живеят в лукс, имат коли скъпи и къщи-палати.
© Кръстина Тодорова Все права защищены