5 июл. 2016 г., 13:49

Тайм из моней 

  Поэзия » Философская
384 0 0

Тече реката на живота в бетонирано корито,

влачи времето из тиня, да достигне робско сито.

На брега и алчен бей, рие жадно без насита,

дири да пресее той, време чуждо за засита.

 

Чужди камъни да вади, да трупа в своята градина,

пирамида да направи, помен за съдба щастлива.

Но и нея ще измие времето - този малък, златен кът

и през купчините камъни, реката ще намери път.

© Александър Митков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??