29 авг. 2024 г., 15:16

Тайна тетрадка 

  Поэзия
129 4 2

ТАЙНА ТЕТРАДКА

 

Когато някой ден светът

отвори твоите тетрадки,

в които ти по своя път

записа думите си кратки,

 

с ченгелче, точица, тире

измъкна светлите им смисли –

под вехтичкото си сетре

опастри ги – да бъдат чисти,

 

прилежен Божий ученик,

в света край тебе – безсловесен,

сълзата стори я на вик,

безмълвиците си – на песен,

 

в тях ви и плака, и се смя,

мълча ги – и на глас ги чете,

човек е шепичка земя! –

понесла семенце на цвете,

 

и – без да вдига много шум,

на свой ред тръгва си по друма...

И аз – по своя сетен друм,

ще бъда спомен, сън –

и дума.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??