Познавам себе си до бучка
и знам душата си добра.
А във семейната каручка
съдбата с тебе ни събра.
И таз каручка се търкаля
над петдесет години-да!
И в пътя, който обикаля,
оставя трайната следа.
Но тя, проскърцвайки по малко,
събуждаше във нас и страх.
Не ща да бъда самохвалко,
но тайната я аз разбрах.
В живота трябва да се спазва
закон, познат от векове:
колата трябва да се смазва -
да бягат злите духове.
© Никола Апостолов Все права защищены