Ако имах едно магазинче...
Джани Родари
Да можех всекиму да дам
мечта, която да се сбъдне,
наел бих щанда най-голям
от магазинчето до пътя.
И който мине – непознат,
приятел, скитник и случаен,
да спре и вишнев аромат
главата му да замотае.
Не бих продавал за пари,
платете ми с една усмивка
или със думи няколко – добри
и с благодарност във очите.
Тъгата, вярвайте, тогава
по-невъзможна ще изглежда.
На мен ми стига, че раздавам
най-скъпото за вас – надежда.
© Слави Тодоров Все права защищены