Не поглеждай назад –
ще се превърва във дим,
във облак от гъста забрава.
Не поглеждай назад –
ще се превърна в искра
на пламък отдавна угаснал.
Не поглеждай назад –
ще се превърна във вятър,
във сянка на минала есен.
Не поглеждай назад –
ще се превърна в етюд
на стара, забравена, песен.
Ти погледна назад
и знаеше добре,
че правиш последната грешка.
Ти погледна назад
и те обичам заради това,
защото бе така човешко…
© Даниела Б. Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Не се отказвай! Имаш какво да учиш, но и потенциал откривам в стиховете ти! ❤️